Buxusmot voorkomen – Is dat mogelijk?

De buxusmot is erop gericht om in alle buxushagen die hij tegenkomt, zijn eitjes te leggen. Dit is niet te voorkomen. Daarbij komt ook nog dat de eitjes die de buxusmot legt, niet te bestrijden zijn. Doordat de eitjes zijn ingekapseld, kan niets van buitenaf deze eitjes binnendringen.

De buxusMOT is dus niet te bestrijden, de buxusRUPS daarentegen wel! Om te zorgen dat de buxusmot wordt uitgeroeid en er daarmee geen nieuwe eitjes meer worden gelegd, moet de rups aangepakt worden.

 

De buxusmot plaag

De buxusmot plaag (het woord zegt het al), is geen ziekte. Op een ziekte door bijvoorbeeld weersomstandigheden, valt geen invloed uit te oefenen. Een plaag is iets wat er voorheen nog niet was en er dus ook niet altijd zal blijven. Hoe lang het exact gaat duren voordat de buxusmot plaag is uitgeroeid, is vooraf niet te zeggen.

Het middel wat wij hebben samengesteld, behoudt een laagje rondom de eitjes. Daarnaast hecht het middel zich aan het blad van uw buxus. De rupsen die dus na een aantal dagen uit hun eitjes komen, zullen het niet overleven op het moment dat zij in aanraking komen met het behandelde blad.

Kortom, het voorkomen van de buxusmot plaag is niet eenvoudig, maar daarentegen kunnen we wél voorkomen dat de buxusrups schade aanricht aan de buxus in uw tuin.

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op