Taxus luis

Hebt u gemerkt dat uw taxus geel wordt? Of vallen de naalden uit en kunt u dwars door haag heen kijken? De kans is groot dat uw taxushaag last heeft van luis.

De taxusluis is een luis die leeft van vocht, en met name actief is in de zomermaanden. In deze maanden kan de luis zich enorm snel voortplanten. Eén luis kan per jaar wel duizenden eitjes leggen! Wanneer de luis zich in uw taxus heeft gevestigd, zal het vocht wat in de naalden zit, uitzuigen. De schade die de luis daarmee aanricht aan uw taxus, is meestal niet direct zichtbaar. Vaak zijn de eerste signalen dat de naalden van de taxus geel worden. In een later stadium worden de naalden bruin en vallen ze uit. Dit kan grote gevolgen hebben. Van een dichte en volle haag, kijkt u ineens dwars door de taxus heen.

Lees hier meer over een gele taxus

Nog een reden dat de schade laat zichtbaar kan zijn, is dat de taxusluis altijd van binnenuit begint met het zuigen van het vocht uit de naalden. De buitenste laag van de taxus laten ze in eerste instantie onaangeroerd.

 

De eerste tekenen van de taxus luis

Er zijn een aantal factoren waaraan u de (schade van) de taxus luis kunt herkennen. Hieronder vindt u welke dingen dat onder andere zijn:

  • Het is raadzaam om een taxus meerdere keren per jaar open te trekken en de binnenkant te bekijken. De eerste schade zal altijd aan de binnenkant zichtbaar zijn. Wanneer de taxusluis in uw haag zit, zult u in eerste instantie zien dat de naalden geel verkleuren.
  • Op de takken/naalden en op de grond zult u zien dat het zwart en kleverig is van de uitwerpselen.
  • De taxus zal er wat verdroogd en armoedig uitzien. Maar let op: ga een taxus geen extra water of mest geven.
  • Als u één of meerdere signalen herkent, is het van belang dat u gelijk actie onderneemt. Ook wanneer u twijfels hebt over wat er precies aan de hand is met de taxus. Het is beter om verdere schade snel te voorkomen, dan er later van te moeten genezen. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of een foto sturen. Vaak kunnen wij op basis van foto’s al zien wat het problem is, en u voorzien van informatie en advies.

 

Het bestrijden van de taxus luis

Wij hebben een middel wat uniek is betreffende de samenstelling. Ons bestrijdingsmiddel zorgt voor een gerichte, langdurige en zeer effectieve werking. In het grootste deel van de gevallen hoeft de bestrijding maar één keer uitgevoerd te worden.

Het bestrijdingsmiddel is niet schadelijk voor mensen, overige planten en overige dieren.

Lees meer over het bestrijden van de taxus luis

Lees meer over taxus luis bestrijden

 

Onze taxus luis bestrijdingsservice

Heeft uw taxus last van taxus luis of twijfelt u aan de oorzaak van het geel worden van uw taxus? Neem contact met ons op. Wij behandelen de taxusluis met ons effectieve bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw taxus aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op