Buxusziekte – Herkenning en oplossing

Bruine bladeren en zwarte takken in uw buxus, met name bovenop? Grote kans dat er een schimmel in zit! Deze buxusziekte is hardnekkig en verspreidt zich snel. Gelukkig is deze schimmel door ons goed te bestrijden.

 

Om te beginnen zijn er twee soorten schimmels:

Buxusschimmel (Cylindrocladium)

Het blad gaat donkerbruine tot zwarte vlekken vertonen. Om deze vlekken heen komt een oranje/bruine verkleuring. Al na een paar dagen vallen de aangetaste bladeren massaal af en ontstaan er zwarte strepen op de jonge takjes.

 

Buxusschimmel (Volutella)

Deze schimmel begint met een bruinverkleuring van de bladeren. Deze bladeren verdorren daarna maar blijven tijdelijk nog wel aan de buxus hangen. Aan de onderkant van de bladeren ontstaan er bleekroze schimmelsporen.

 

Wordt uw buxus bruin?

Het kan lastig zijn om de buxusschimmel te herkennen. Zeker gezien het feit dat het nogal eens verward wordt met het schadebeeld van de buxusrups. Toch kunt u de buxusschimmel goed onderscheiden van de buxusrups.

Lees meer over het bruin worden van uw buxus en het onderscheid tussen schade van de buxus schimmel en de buxus rups.

Lees meer over buxus die bruin wordt

 

Wat als buxus schimmel toeslaat?

De buxusschimmel is een ziekte die zich snel kan uitbreiden als het eenmaal voorkomt in uw buxus. Echter, uw buxus is zeker niet zomaar afgeschreven. Er zijn namelijk mogelijkheden om de schimmel te bestrijden, én om deze buxusziekte te voorkomen. Meer weten over de buxus schimmel en hoe je deze kunt voorkomen?

Lees meer over buxus schimmel

 

Onze buxusziekte bestrijdingsservice

Heeft uw buxus last van een buxusziekte of twijfelt u aan de oorzaak van het bruin worden van uw buxus? Neem contact met ons op. Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service. Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met een effectief middel tegen schimmel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop.

Neem direct contact op