Takluis op coniferen bestrijden

Wij hebben een uniek middel samengesteld wat gericht is op de takluis. Dit middel werkt langdurig en is zeer effectief. In veel gevallen hoeft de bestrijding maar één keer uitgevoerd te worden. Na de bestrijding is het belangrijk om de signalen van terugkeer van de takluis in de gaten te houden.

Lees hier meer over de signalen van de takluis in coniferen 

Ook wanneer de bestrijding is uitgevoerd, zullen aantastte delen niet meer te redden zijn. Deze delen zijn namelijk verdroogd en verdord. Echter, na de bestrijding krijgt conifeer wel opnieuw de kans om te groeien en nieuw schot te krijgen. Langzaamaan zult u zien dat de conifeer zich herstelt en weer nieuwe, groene takken gaat krijgen.

Mocht de takluis toch terugkomen nadat de bestrijding is uitgevoerd (het middel heeft een minimale werking van 2-3 maanden), hoeft de bestrijding alsnog maar maximaal twee keer per jaar uitgevoerd te worden.

 

Kan ik zelf ook iets doen?

U kunt zelf ook een belangrijke rol spelen in het voorkomen of genezen van de takluis in uw conifeer. Buiten het advies om dat u de eerste signalen goed in de gaten kunt houden, is het belangrijk dat u direct actie onderneemt wanneer uw signalen van de takluis ziet. U kunt daarover contact met ons opnemen, zodat wij met u mee kunnen kijken en u kunnen verzien van passende informatie en advies. Ook wanneer u twijfelt over wat er precies aan de hand is met uw conifeer, kunt u altijd contact opnemen of ons foto’s sturen van uw conifeer.

Daarnaast kunt u ook zelf een bestrijding uitvoeren tegen de takluis in uw conifeer. Hiervoor hebben wij producten in de verkoop. Echter, omdat coniferen vaak hoge, dichte hagen zijn, is het niet zo eenvoudig om de bestrijding zelf uit te voeren. Het is namelijk wel van belang dat alles goed geraakt wordt. Afhankelijk van de ernst van de schade en in hoeverre de luis zich al ‘naar binnen’ heeft gevestigd, kunt u besluiten om de bestrijding zelf uit te voeren.

 

Het bestrijdingsmiddel en de veiligheid

Het bestrijdingsmiddel dat wij hebben samengesteld, is op basis van Nederlands gekeurde middelen die voldoen aan wettelijke eisen en voorwaarden. Daarnaast hebben wij een geldige spuitlicentie, welke ons verplicht om met veilige middelen te werken.

Niet minder van belang is het feit dat het bestrijdingsmiddel niet schadelijk is voor mensen, overige planten en dieren.

 

Onze takluis bestrijdingsservice

Wij bespuiten uw coniferen met ons effectieve takluis bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw coniferen aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij contacteren u voor prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op