Taxus luis bestrijden

Wanneer de naalden van uw taxus van binnenuit geel worden, of wanneer de naalden zelfs al uitvallen, is de kans groot dat uw taxus aangetast is door de taxusluis.

Lees hier meer over de taxusluis

Door de jaren heen hebben wij een bestrijdingsmiddel samengesteld dat langdurig actief blijft en zeer doelgericht werkzaam is. Door deze formule hoeft de taxus in veel gevallen maar één keer bestreden te worden. Maar de kans op terugkeer is er altijd, of dit nou één of meerdere jaren duurt. Maar ook nadat de luis weer actief is, hoeft er alsnog maar maximaal twee keer per jaar behandeld te worden, zolang de taxus luis actief is. De periode waarin de taxus behandeld moet worden, is tussen april/mei en juli/augustus.

 

Veiligheid van het bestrijdingsmiddel

Het bestrijdingsmiddel dat wij hebben, is veilig en gekeurd. De middelen die wij gebruiken, zijn altijd Nederlandse gekeurde middelen die voldoen aan de veiligheidseisen en -wetten. Ook zijn wij in het bezit van een geldige licentie, waardoor wij aantoonbaar kunnen maken dat wij de bestrijding mogen uitvoeren.

Daarnaast is het van belang om te weten dat ons bestrijdingsmiddel niet schadelijk is voor mensen, planten en overige dieren.

 

Wat kunt u zelf doen ter bestrijding van de taxus luis?

Uiteraard speelt u een belangrijke rol in het voorkomen of genezen van de taxus luis. Om de eerste symptomen snel te signaleren, adviseren wij u om een aantal keer per jaar (met name in de zomer) de binnenkant van de taxushaag te bekijken. Wanneer u tekenen ziet van gele verkleuring of uitval van naalden, is het van belang dat u direct actie onderneemt. Ook wanneer u twijfelt óf er iets aan de hand is en wát er dan precies aan de hand is, kunt u het beste gelijk contact zoeken. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Ook zou u foto’s kunnen sturen van de signalen die u hebt opgemerkt. Vaak kunnen wij aan de hand van foto’s al zien wat er aan de hand is.

 

De bestrijding van de luis in een taxushaag, is niet gemakkelijk om zelf te doen. Doordat de luis vaak binnenin de taxus zit, zal ook de binnenkant behandeld moeten worden.

Uiteraard kunt u vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn in het bezit van goed en degelijk materiaal om de taxusluis gericht en effectief te behandelen.

 

Onze taxus luis bestrijdingsservice

Heeft uw taxus last van taxus luis of twijfelt u aan de oorzaak van het geel worden van uw taxus? Neem contact met ons op. Wij behandelen de taxusluis met ons effectieve bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw taxus aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op