Coniferen – Takluis en bruine coniferen

Het meest voorkomende probleem bij coniferen is takluis. Het schadebeeld is dat conifeerhagen langzaam maar zeker zwaar beschadigen.

De eerste tekenen zijn vergelende naalden. Het vervolg is dat de twijgen volledig bruin worden. Het maakt hierbij niet uit hoe oud de conifer is.

Lees hier meer over bruin worden coniferen 

  

coniferen takluisTakluizen kunnen al langer aanwezig zijn op de plant maar zijn normaal enkel schadelijk tussen april en oktober. Vanaf april worden ze actiever. De luis zuigt het vocht uit de twijgen van de conifeer. Daarnaast kan de takluis zich razendsnel voortplanten. Bij hoge temperaturen verloopt de cyclus veel sneller. Wist u dat één luis per jaar duizenden eitjes kan leggen?

De takluizen zuigen plantensappen uit de twijgen en jonge stammen. Door het uitzuigen van het vocht ontstaat de schade.

De aanwezigheid van takluizen hoeft niet erg groot te zijn om enorme schade te veroorzaken. Zelfs kleine populaties, 3 à 4 takluizen per tak, kunnen al verantwoordelijk zijn voor het volledig uitdrogen van de plant.

Naast deze schade worden ook de bladschubben bevuilt met suikerachtige uitwerpselen die ervoor zorgen dat er een secundaire schimmel gaat groeien.

Lees hier meer over de takluis en wat je hieraan kunt doen!

 

De enige oplossing is een goede bestrijding en dan liefst zo snel mogelijk. Bij de eerste tekenen van gele/bruine verkleuring van de takken, is het raadzaam om in te grijpen.

In de afgelopen jaren hebben wij zelf een bestrijdingsmiddel samengesteld waardoor wij zeker zijn van goed resultaat.

Lees hier meer over het bestrijden van de luis in coniferen 

 

Onze takluis bestrijdingsservice

Wij bespuiten uw coniferen met ons effectieve bestrijdingsmiddel. Dit middel is uniek, voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw coniferen aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij contacteren u voor prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op