Het middel tegen buxusschimmel

Voor het bestrijden van de buxusschimmel, hebben wij een uniek middel wat ervoor zorgt dat de schimmel op de aangetaste delen wordt ingekapseld. Hiermee kan voorkomen worden dat de schimmel zich verder verspreidt. Het middel wordt dan ook enkel op de aangetaste delen aangebracht. Onze ervaring leert ons dat de bestrijding in de meeste gevallen maar één keer gedaan hoeft te worden. Hierna zullen de aangetaste bladeren van de buxusplant vallen en krijgt de buxus kans om nieuw, gezond blad aan te maken.

Na het uitvoeren van de bestrijding is het wel belangrijk om in de gaten te houden of de schimmel terugkomt. In dat geval zal de behandeling herhaalt moeten worden. U kunt ook zelf methodes toepassen om het risico op deze buxusschimmel te verkleinen.

Lees meer over voorkomen schimmel op buxus

 

Veiligheid van het middel

Het middel dat wij gebruiken om de buxusschimmel te behandelen, is een Nederlands gekeurd middel. Dit houdt in dat het middel voldoet aan alle wettelijke eisen en voorwaarden.

Ook beschikken wij over een geldige licentie, welke is afgegeven door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Deze licentie verplicht ons om enkel gebruik te maken van Nederlands gekeurde middelen. Daarnaast is het bestrijdingsmiddel niet schadelijk voor mensen, overige planten en overige dieren. Ook de buxusplant zelf lijdt niet onder het bestrijdingsmiddel. Dit betekent onder andere dat de buxus ook niet extra bemest hoeft te worden na het aanbrengen van het bestrijdingsmiddel.

 

Twijfel over het schadebeeld?

Het kan zijn dat u twijfelt over wat er nu precies aan de hand is met uw buxus. Het is niet altijd makkelijk om te onderscheiden of de schade is aangericht door een schimmel of door de buxusrups. Toch zijn er een aantal factoren waaraan u kunt herkennen dat het om de buxusschimmel gaat.

Lees meer over de oorzaken van buxusschimmel

 

Er zijn ook een aantal dingen die u juist beter níet kunt doen. Denk hierbij aan extra water geven of extra bemesten. In veel gevallen wordt het schadebeeld daar juist alleen maar groter van. Denk bijvoorbeeld aan overbemesting of het verdrinken van de buxusplanten. Wanneer dit gebeurd, is de kans groter dat de buxus zich niet meer kan herstellen.

 

Onze buxus schimmel bestrijdingsservice

Heeft uw buxus last van een buxusziekte of twijfelt u aan de oorzaak van het bruin worden van uw buxus? Neem contact met ons op. Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service. Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met een effectief middel tegen schimmel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop.

Neem direct contact op