Buxusrups bestrijden – Hoe doe je dat?

Buxusrupsen kunnen op korte termijn vernietigend toeslaan in uw buxusplanten en buxushagen. Er gaan vele verhalen de ronde over het bestrijden van deze veelvraat. Er zijn al tal van mensen die besloten hebben om de buxus maar definitief uit hun tuin te verwijderen. Dat is echt niet nodig. Wij hebben een effectief middel tegen de buxusrups ontwikkeld.

 

De buxusrups plaag, hoe heeft het zover kunnen komen?

Een aantal jaar gelden heeft een nieuw rupsensoort zich in Nederland gevestigd; de buxusrups. Voordat duidelijk werd dat het om de buxusrups ging, werden er enkele vlinders gevonden, de zogenoemde buxusmot. De buxusmot is de vlinder van de buxusrups, en legt dagelijks heel wat nieuwe eitjes, in allerlei verschillende buxusplanten. Omdat deze eitjes gemiddeld na 10 dagen uitkomen, kan de rupsen plaag in korte tijd enorm worden.

bestrijden van de buxusrups

Hoewel de buxusrups qua formaat niet de grootste is, valt op dat de buxusrupsen in korte tijd veel schade kunnen richten aan buxusplanten en -struiken. Dit heeft met name te maken met de hoeveelheid rupsen die zich in korte tijd in grote getalen kunnen voortplanten, én dat rupsen een snelle spijsvertering hebben.

Lees meer over de buxus rupsenplaag 

Binnen de huidige markt zijn er veel mogelijkheden om de buxusrups tegen te gaan. Of deze bestaande methoden doeltreffend zijn? Onze ervaring leert ons van niet. Althans, niet voor de lange termijn.

Veel bestaande bestrijdingsmiddelen zijn zogenoemde contactmiddelen. Het woord zeg het al. Contactmiddelen zijn bestrijdingsmiddelen die de buxusrups alléén tegengaan op het moment van bestrijden. Echter, de rupsen die u op het moment van bestrijden níet raakt, zullen gewoon verder gaan met het eten van het buxusblad. En gezien de eitjes die elke dag uitkomen, zal het effect hiervan niet lang duren.

 

Het door ons ontwikkelde buxusrups bestrijdingsmiddel

In meer dan 20 jaar hebben wij ons gespecialiseerd in het bestrijden van ziektes en ongedierte die in planten en struiken voorkomen. Zo ook het bestrijden van de buxusrups. Hierbij hebben wij een systemisch middel samengesteld die voor langere periode actief blijft en zeer doeltreffend is, én waarmee wij een garantie van 2 maanden kunnen geven!

De bestrijding van de buxusrups moet 2 keer per jaar uitgevoerd worden, (medio april/mei en juli/augustus) afhankelijk van het weer en wanneer de rups zich laat zien in uw buxus.

Door uw buxushaag 2 tot 3 keer per jaar door ons te laten behandelen (afhankelijk van een vroeg voorjaar of een lang najaar), bent u het hele jaar door van de buxusrups af en blijft uw buxus prachtig groen.

Lees meer over ons buxusrups bestrijdingsmiddel

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op