Taxus wordt geel

Wanneer een taxus geel van kleur wordt, duidt dit meestal op de taxusluis. De luis die in de taxus voorkomt, zuigt het vocht uit de naalden, waarna de naalden eerst geel verkleuren. Nadat de naalden geel geworden zijn, zullen zij verder uitdrogen en bruin worden. De naalden verdorren en vallen van de takken.

Omdat de gele naalden en het uitvallen van de naalden van binnenuit gebeurt, is niet altijd te voorkomen dat u pas laat in de gaten hebt dat er een luis in uw taxus zit. Deze luis begint altijd van binnenuit het vocht uit de naalden te zuigen. Pas daarna gaan ze naar buiten.

Het schadebeeld wat hieruit voorkomt, is dat u ineens zult merken dat er veel naalden op de grond liggen en dat u langzaamaan door de haag heen kunt kijken.

Wanneer u hier niets mee doet, kan een taxushaag alle naalden verliezen en hebt u nog een kale haag over.

Zeker bij oudere hagen (+6 jaar) is het van belang om af en toe de taxus ook vanbinnen te bekijken. Wanneer u de eerste signalen ontdekt, zoals het geel worden van de naalden en het uitvallen van de naalden, is het van belang dat u snel actie onderneemt.

Lees hier meer over de taxus luis

 

Wat kunt u het beste doen als uw taxus geel wordt?

Er zijn een paar dingen die u het beste kunt doen om te voorkomen dat de taxus luis veel schade aan kan richten in uw taxushaag:

  • Houd de eerste signalen goed in de gaten. Omdat de luis van binnenuit begint met het zuigen van het vocht uit de naalden, kunt u het beste met enige regelmaat binnenin de taxus kijken hoe deze eruit ziet. De eerste tekenen van de luis in uw taxus zijn dat de naalden geel worden, vervolgens bruin en uiteindelijk zullen uitvallen.
  • Wanneer u de eerste signalen van de luis hebt opgemerkt, is het van belang dat u zo snel mogelijk actie onderneemt. Ook wanneer u niet precies weet wat er met de taxus aan de hand is. Schroom niet om contact op te nemen of ons een foto te sturen. Wij proberen u altijd van passende informatie en een goed advies te voorzien.

 

Wat kunt u beter niet doen bij taxus luis?

Er zijn een aantal dingen die u beter niet kunt doen wanneer één van bovenstaande signalen hebt ontdekt:

  • Wanneer u de eerste tekenen ontdekt van taxus luis, ziet dat er erg uit alsof de taxus te droog staat. Door de gele/bruine verkleuring is dat op zich geen rare gedachte. Het is logisch om te denken dat het goed is om de taxus dat extra water te geven. Maar niets is minder waar! Een taxus heeft een hekel aan water en staat al snel te nat. Zeker oudere hagen zijn inmiddels voldoende geworteld om zelf water te zoeken. Wanneer u een taxus haag (te) veel water geeft, zult u de haag verdrinken. De wortels gaan schimmelen en sterven af.
  • Bij taxusluis ziet de haag er wat ‘armoedig’ uit. Nog een logische gedachte zou zijn dat de taxus te weinig voedingsstoffen krijgt. U zult wellicht denken dat het goed is om de taxus extra te bemesten. Maar ook hier is het gewenst goed op te passen. Een taxus raakt snel overbemest. Door overbemesting kan de haag verbranden.

 

Taxusluis bestrijden

De taxusluis is door ons goed te bestrijden. Doordat wij een uniek middel hebben samengesteld wat langdurig en zeer effectief werkzaam is, is de kans groot dat de bestrijding van taxusluis maar eenmalig uitgevoerd hoeft te worden. Wel is het van belang dat u vanaf dit moment de haag in de gaten houdt. Na verloop van tijd kan het zijn dat de luis terugkomt. Maar ook dan hoeft de haag maar maximal twee keer per jaar behandeld te worden.

Bij veel soorten plagen of ziekten in planten en struiken, kunt u de bestrijding zelf uitvoeren. Bij een taxus gaat dit echter moeilijker. Omdat de hagen vaak hoog en breed zijn, kunt u hier moeilijk bij komen. Omdat de luis van binnenuit schade aanricht, zal de bestrijding ook binnenin de taxus uitgevoerd moeten worden.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zullen altijd proberen u van goede informatie en advies te voorzien.

Lees hier meer over het bestrijden van de taxusluis

 

Onze taxus luis bestrijdingsservice

Heeft uw taxus last van taxus luis of twijfelt u aan de oorzaak van het geel worden van uw taxus? Neem contact met ons op. Wij behandelen de taxusluis met ons effectieve bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw taxus aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op