Takluis op coniferen

Wanneer er takluis in uw conifeer zit, is het vervelende dat u dit vaak pas in de gaten krijgt als er al (veel) schade aangericht is. De coniferenluis is namelijk een luis die zich enorm snel uitbreidt. Wist u dat één luis per jaar wel duizenden eitjes kan leggen? En zeker in de zomermaanden zal de luis extreem veel eitjes leggen, waardoor er nóg meer schade aangericht kan worden als u niets doet.

Dat de luis met name in de zomermaanden zeer actief is, komt door het warme weer. De luis zal dan extra moeite moeten doen om aan vocht te komen en zal dit uit de twijgen van de conifeer zuigen.

 

Wat zijn de signalen?

Er is een aantal signalen waaraan u kunt herkennen dat uw conifeer niet zomaar bruin wordt, maar dat dit komt door de takluis:

  • Het begint met een aantal takken die lichter van kleur worden in vergelijking met de overige takken. Ze krijgen een lichtgroene/gele kleur.
  • De takken hierboven beschreven, gaan hangen. Het ziet eruit alsof desbetreffende takken dood gaan.
  • Als u de twijgen van de conifeer goed bekijkt, is het op plekken vaak zwart en plakkerig. Dit zijn de uitwerpselen. Ook onder de conifeer kan het helemaal zwart zien.
  • De takluis begint vaak op het verse gewas. Dat is dus aan de buitenkant van de conifeer. Hier is dus ook vaak de eerste schade te zien.
  • Wanneer u tekenen ziet dat uw conifeer bruin wordt, is het belangrijk dat u direct actie onderneemt. Twijfelt u over wat er aan de hand is, schroom dan niet om contact met ons te zoeken. Vaak kunnen wij al aan de hand van wat foto’s zien wat het exacte probleem is, en u van passende informatie en advies voorzien.

Lees hier meer over het bruin worden van de conifeer 

 

Takluis coniferen bestrijden, kan dat?

De takluis in coniferen is door ons zeer goed te bestrijden. Wij hebben een uniek middel wat langdurig en zeer doeltreffend werkt.

In veel gevallen hoeft de takluis maar eenmalig bestreden te worden. Wanneer dit goed gebeurd, is de kans kleiner dat u op korte termijn opnieuw last krijgt van de luis.

Lees meer over het bestrijden van takluis op coniferen

 

Onze takluis bestrijdingsservice

Wij bespuiten uw coniferen met ons effectieve takluis bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw coniferen aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij contacteren u voor prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op