Buxus rups bestrijdingsmiddel

Binnen ons vak als hovenier komen we regelmatig in aanraking met ziektes en plagen in planten en struiken. Omdat de huidige middelen die momenteel op de markt zijn niet het gewenste resultaat opleveren, zijn wij zelf de uitdaging aangegaan om proef te draaien met verschillende bestrijdingsmiddelen. Na verloop van tijd hebben wij een uniek middel samengesteld, wat voor langere periode actief blijft en zeer doeltreffend is. Zelfs dusdanig, dat wij bij het bestrijden met dit middel, een garantie van 2 maanden kunnen geven!

 

Het verschil met bestaande middelen

Binnen de huidige markt zijn er veel mogelijkheden om de buxusrups tegen te gaan. Hierbij denken we aan:

  • Gebruik van verschillende soorten huismiddeltjes
  • Rooien van de buxushaag
  • Kortknippen van de buxus
  • Gebruik van de hogedrukspuit op de buxus
  • Op de knieën zittend de rups één voor één uit de buxushaag plukken
  • Biologische bestrijdingsmiddelen
  • Chemische bestrijdingsmiddelen

Of deze methoden doeltreffend zijn? Onze ervaring leert ons van niet. Althans, niet voor de lange termijn. Maar waarom werken deze methoden niet?

Allereerst moet duidelijk zijn dat de buxusrups in grote getalen opkomt. De buxusmot die hieruit voortkomt, legt dagelijks nieuwe eitjes in uw buxus. Deze eitjes komen gemiddeld elke 10 dagen uit. Wanneer u dus op uw knieën de rupsen wilt verwijderen, zult u tegen het probleem aanlopen dat er de volgende dag weer minstens net zoveel nieuwe rupsen zullen komen. En dan hebben we het zowel over rupsen die net uit de eitjes komen, als over de rupsen die bijvoorbeeld vanuit de buxushaag van uw buren, in uw buxus terecht komen. Niet echt doeltreffend dus!

Daarnaast zijn er, zoals hierboven beschreven, ook verschillende (biologische) bestrijdingsmiddelen op de markt. Dit zijn zogenoemde contactmiddelen. Op zich niks mis mee, want deze middelen zorgen er echt wel voor dat de buxus rups doodgaat. Echter, de rupsen die u op het moment van bestrijden níet raakt, zullen gewoon verder gaan met het eten van het buxusblad. En gezien de eitjes die elke dag uitkomen, zal het effect hiervan maar kort duren.

Het middel dat door ons is samengesteld, is uniek omdat het voor langere periode (lees: 2 tot 3 maanden) actief blijft en zeer doeltreffend is. Doordat het middel zich hecht aan het blad van uw buxus, en om de eitjes die gelegd zijn, zullen alle rupsen die in contact komen met het blad, geen kans van overleven hebben. Het voordeel hiervan is dat alle eitjes die later uitkomen, of rupsen die vanuit andere hagen naar uw buxus komen, niet zullen overleven. Hierdoor bent u het hele jaar van de buxusrups af en blijft uw buxus prachtig groen.

 

Veiligheid en voordelen van het bestrijdingsmiddel

Bij ons wordt uitsluitend gewerkt met Nederlands gekeurde middelen die voldoen aan de veiligheidseisen en -voorschriften. Ook beschikken wij over een geldige spuitlicentie die door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is afgegeven. Deze licentie verplicht ons om enkel gebruik te maken van Nederlands gekeurde middelen die voldoen aan de veiligheidseisen.

Daarnaast is het bestrijdingsmiddel wat door ons is samengesteld, niet schadelijk voor mensen, overige planten en overige dieren. Ook de buxusplant zelf lijdt niet onder het bestrijdingsmiddel. Dit betekent onder andere dat de buxus ook niet extra bemest hoeft te worden na het aanbrengen van het bestrijdingsmiddel. Waar andere producten meer risico op schade hebben doordat deze veel vaker gespoten moeten worden, kan dit risico bij ons uitgesloten worden. Dit komt onder andere doordat het middel zich hecht aan de buxus en hierdoor in zeer minimale mate in het grondwater terecht komt. Ook de kans op resistentie is met ons middel uitgesloten, omdat het middel slechts 2 keer per jaar aangebracht hoeft te worden.

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op