Buxus schimmel bestrijden

De buxus schimmel is door ons goed te bestrijden. Wij gebruiken hiervoor een uniek bestrijdingsmiddel. Doordat de buxus schimmel vaak pleksgewijs voorkomt, is het niet noodzakelijk om de hele buxus te behandelen tegen deze ziekte. De aangetaste plekken worden behandeld, en in de meeste gevallen volstaat één behandeling. Het middel wat wij hebben, zorgt er namelijk voor dat de schimmel wordt ingekapseld, zodat het zich niet verder kan verspreiden. Het aangetaste blad zal van de buxus vallen, waardoor de buxus de kans krijgt om nieuw, gezond blad aan te maken.

 

Mogelijkheden rondom het bestrijden

Wij kunnen de bestrijding van de buxus schimmel voor u uitvoeren. Dit doen wij enkel op de plekken die zijn aangetast door de schimmel. Echter, doordat het middel enkel op aangetaste delen hoeft te worden aangebracht, kan het kostbaar zijn om de bestrijding door ons te laten uitvoeren. U kunt er voor kiezen om de bestrijding zelf uit te voeren. Hiervoor hebben wij producten in de verkoop.

 

Het voorkomen van buxus schimmel na behandeling

Om te voorkomen dat de schimmel terugkomt, kunt u een paar dingen zelf doen:

  • Zorg ervoor dat u de buxus altijd twee keer per jaar snoeit. Zo voorkomt u dat de buxus te lang vochtig blijft door de lange stelen van het nieuwe schot. Het snoeien van uw buxus kunt u het beste doen in de periode tussen eind mei/juni en eind juli/augustus.
  • Wanneer u een aangetaste buxus wilt snoeien, behandel deze dan altijd van tevoren met ons middel. Zo voorkomt u dat de buxus schimmel zich alsnog verspreidt middels uw heggenschaar. 
  • Geef een buxus altijd water op de wortels. Door het water niet op het blad te sproeien, voorkomt u dat het blad (te) lang vochtig blijft en hierdoor kan gaan schimmelen.

 

Onze buxus schimmel bestrijdingsservice

Heeft uw buxus last van een buxusziekte of twijfelt u aan de oorzaak van het bruin worden van uw buxus? Neem contact met ons op. Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service. Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met een effectief middel tegen schimmel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop.

Neem direct contact op