Taxus – Taxus luis

Worden de naalden van uw taxushaag geel/bruin? Merkt u dat de naalden van de taxus uitvallen? Kunt u ineens door de haag heen kijken? Grote kans dat de taxusluis zich in uw taxus gevestigd heeft.

Lees hier meer over het geel worden van uw taxushaag 

 

De taxusluis is een luis die grote schade kan aanrichten in uw taxus. Vaak is deze schade niet gelijk zichtbaar, doordat de luis van binnenuit begint met het aanrichten van schade.

De taxusluis is meestal in de zomermaanden het meest actief. De luis zuigt het vocht uit de naalden, waarna deze verdrogen en uitvallen. Omdat dit van binnenuit begint, valt het schadebeeld vaak pas laat op. Soms is de schade pas zichtbaar op het moment dat u merkt dat u ineens door de haag heen kunt kijken.

Lees hier meer over de taxusluis

 

taxus luisTwijfelt u wat er met uw taxus aan de hand is? Ziet u wel (eerste) signalen, maar kunt u niet beredeneren wat er aan de hand is? Kom dan snel in actie! De taxusluis kan ik korte tijd veel schade aanrichten.

Gelukkig is de taxusluis goed te bestrijden. Na de bestrijding krijgt de taxushaag de kans om zich te herstellen en nieuwe takken en naalden aan te maken, zodat de haag weer mooi dicht groeit.

Omdat de taxus geen snelgroeiende plant is, duurt het wel een tijd voor de haag weer volledig dicht is.

In de afgelopen jaren hebben wij een uniek middel samengesteld, wat zeer gericht en doeltreffend werkt. In veel gevallen hoeft de bestrijding van deze taxusluis maar één keer uitgevoerd te worden. Na de bestrijding is het wel raadzaam de signalen in de gaten te houden van een eventuele terugkeer van de luis. Mocht dit zo zijn, hoeft de bestrijding alsnog maar twee keer per jaar uitgevoerd te worden, afhankelijk van wanneer en of de taxusluis actief is in uw taxushaag.

Lees hier meer over het bestrijden van de taxus luis 

 

Onze taxus luis bestrijdingsservice

Heeft uw taxus last van taxus luis of twijfelt u aan de oorzaak van het geel worden van uw taxus? Neem contact met ons op. Wij behandelen de taxusluis met ons effectieve bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw taxus aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Wij contacteren u voor meer informatie en een eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op