Last van de buxusrups? Wij bestrijden de ziekte in uw buxus!

Sinds een aantal jaren is er een nieuw rupsensoort aan een opmars in Nederland begonnen, de buxusrups. Eerder werden er enige vlinders gevonden maar nu ook de rupsen. Opvallend is de enorme schade die de buxusrups in korte tijd aanrichten aan de buxushagen en struiken.

buxusrups bestrijden

In korte tijd vreten de buxusrupsen de buxusblaadjes en dus complete buxushagen op. Zeker in Brabant zijn sinds een aantal jaren de rupsen een ware plaag geworden. De buxusrups begint met het eten van het buxusblad nadat in het voorjaar de eitjes uitkomen (afhankelijk van de temperatuur). Na een maand worden de rupsen vlinders (buxusmot) en worden er opnieuw eitjes gelegd. Deze eitjes komen dan na 10 dagen weer uit. Deze cyclus herhaalt zich tot ongeveer september/oktober. 

​De vlinder van deze buxusrups is een grote zwart-witte vlinder, met een spanwijdte van 3-4 cm. De rupsen bereiken een formaat van iets meer dan 3 cm. Ze hebben een zwarte kop en een groen/geel lichaam, met daarop enkele witte en zwarte strepen, zwarte wratten en een stekelachtige beharing.

Lees meer over de buxusrups plaag

​

Bestrijding van de buxusrups

De buxusrups/buxusmot is door ons goed te bestrijden. In de afgelopen jaren hebben wij een bestrijdingsmiddel samengesteld waardoor we zelfs een garantie kunnen geven van 2 maanden. 

De bestrijding van de buxusrups moet 2 keer per jaar uitgevoerd worden, (april/mei en juli/augustus) afhankelijk van het weer en wanneer de rups zich laat zien in uw buxus. 
Door 2 of 3 keer per jaar door ons te laten spuiten (afhankelijk van vroeg voorjaar of laat najaar) bent u het hele jaar van de buxusrups af en blijft uw buxus prachtig groen. Wij zijn werkzaam door heel Nederland.

Ook is het mogelijk om de buxus zelf te behandelen tegen de buxusrups. Hiervoor hebben wij producten in de verkoop.

Lees hier meer over het bestrijden van de buxusrups

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op