Ons buxusmot bestrijdingsmiddel uitgelegd

Door de razendsnelle opmars van de buxusmot in Nederland, en de schade die de buxusmot in korte tijd heeft aangericht in de buxus, is het van belang dat de rups doeltreffend wordt aangepakt.

 

Het onderscheid tussen ons middel en reguliere middelen

In de afgelopen jaren hebben wij binnen ons bedrijf een langdurig actief (2 tot 3 maanden) en doeltreffend bestrijdingsmiddel samengesteld, waarbij wij zelfs een garantie kunnen geven van 2 maanden. Het bestrijdingsmiddel is een systemisch middel, wat inhoudt dat het zich hecht aan het gewas. Hierdoor hoeft de bestrijding veel minder vaak uitgevoerd te worden dan met veel reguliere middelen. Waar reguliere middelen gemiddeld elke 10 dagen moet worden aangebracht, hoeft u uw buxus met ons bestrijdingsmiddel maar 2 keer per jaar te behandelen. Verschillende voordelen hiervan zijn:

  • De kosten van het bestrijden van de buxusmot liggen veel lager dan de bestrijding met andere middelen
  • Het risico op resistentie van het middel is vele malen kleiner omdat ons bestrijdingsmiddel maar 2 keer per jaar hoeft te worden aangebracht op uw buxus
  • De schade voor het milieu wordt sterk teruggedrongen

Ook andere methoden die worden geadviseerd, zijn veelal niet effectief. Hierbij doelen we op het gebruik van huismiddeltjes (bijvoorbeeld spiritus, azijn of groene zeep), het kortknippen van uw buxus, het verwijderen van de buxusplant of het gebruik van een hogedrukspuit voor het verwijderen van de buxusmot uit uw buxus. Sommige van deze methoden zorgen ervoor dat een groot deel van de buxusmot op dat moment weg zijn uit uw buxus. Echter, de achtergebleven eitjes en rupsen zullen snel nog meer schade aanrichten. En dan zijn we weer terug bij af.

 

Is het gebruik van ons bestrijdingsmiddel veilig?

Ons bestrijdingsmiddel bestaat uitsluitend uit Nederlands gekeurde middelen. Deze middelen voldoen aan alle Nederlandse veiligheidsvoorschriften en – eisen.

Ook beschikken wij over een geldige spuitlicentie, wat inhoudt dat wij bevoegd en bekwaam zijn in het uitvoeren van bestrijding van ziekten en ongedierte in planten en struiken.

Ons bestrijdingsmiddel is wel chemisch, maar dusdanig laag gedoseerd dat het niet schadelijk is voor mensen, planten en overige dieren.

Klik hier voor meer informatie over veiligheid

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op