Herstel buxus na buxusmot

Zoals u wellicht weet, kan de buxusmot in korte tijd veel schade aanrichten in de buxusplanten. Een ogenschijnlijk dode plant blijft achter. Kale plekken, bruin en verdord blad en kale takken maken de buxus er niet mooier op. Doordat de buxusrups zich snel verspreidt, en de buxusmot in korte tijd veel eitjes kan leggen die gemiddeld na 10 dagen uitkomen, zult u zich mogelijk afvragen of er wel iets te doen is aan deze plaag.

 

buxus niet dood na buxusmotDe plant zelf is niet aangetast

Ondanks de grauwe aanblik van de buxus nadat de blaadjes er door de buxusmot afgegeten zijn, is de buxusplant op zich niet aangetast.

De wortels en de takken van de buxus zijn nog steeds gezond, enkel het blad is er af gegeten door de buxusmot. In principe zouden we ook bomen niet omzagen wanneer deze in de winter kaal zijn, nadat zij hun blad hebben laten vallen. Toch? Zo gaat het ook met de buxus.

De blaadjes zijn eraf, maar de plant is nog steeds gezond. Sterker nog, de buxus is een ontzettend sterke en taaie plant en heeft een goed herstellend vermogen.

 

Het herstel van de buxus na de buxusmot

Of uw buxus nu compleet is kaalgevreten door de buxusmot, of dat u enkel wat lichte schadeplekken ziet; uw buxus heeft tijd nodig om zich te herstellen. Logisch, een kale boom heeft na de val van zijn bladeren ook niet direct nieuw blad.

Maar heel lang hoeft u hier niet op te wachten. De buxus geeft namelijk 2 keer per jaar nieuw schot. Dit doet de plant in de periode tussen april/mei en tussen juli/augustus. Voor de buxus die wat kleine schade heeft opgelopen door de buxusmot, is dit voldoende om weer volledig groen te zijn. Voor de buxusplant die al zijn blad kwijt is door de rupsenvraat, zal dit iets langer de tijd nodig hebben. Toch leert onze ervaring dat deze buxus er binnen 2 jaar weer zo goed als vanouds uitziet.

 

De noodzaak van bestrijding van de buxusmot

Wilt u dat uw buxus er weer zo snel mogelijk groen, fris en gezond uitziet? Dat kan! Het belangrijkste daarbij is dat de rups bestreden wordt. De buxusmot én de eitjes die door haar gelegd worden, zijn namelijk niet te bestrijden met een middel. Maar zij zijn ook niet degenen die de directe schade aan uw buxus aanrichten.

Het middel dat wij hebben samengesteld, zorgt ervoor dat de rupsen (lees: álle rupsen) in uw buxus doodgaan. Doordat ons middel systemisch werkt (het middel hecht zich gedurende 2 tot 3 maanden aan uw gewas) blijft het langere tijd actief en is het zeer doeltreffend. Alle rupsen die in tussentijd in uw buxus komen, zullen doodgaan wanneer zij in contact komen met het bestrijdingsmiddel.

Veel andere, reguliere middelen, zijn contactmiddelen. Zij zorgen er enkel voor dat de rupsen die op dat moment geraakt worden, doodgaan. Alle buxusrupsen die de volgende dag weer uit hun eitjes komen, zullen verder gaan met het aanrichten van schade in uw buxus. Dit maakt ook dat de bestrijding veel vaker uitgevoerd moet worden, en het effect niet voldoende is.

Doordat ons middel zich hecht aan het blad van uw buxus, hoeft het middel maar 2 tot 3 keer per jaar gespoten te worden. En dat levert veel kostenbesparing én milieubesparing op. Dat is toch wat we willen!

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op