Huismiddelen tegen buxusmot – Feit of fictie?

Wanneer u op internet speurt naar huismiddelen tegen de buxusmot, is te vinden dat er veel geexperimenteerd wordt met het gebruik van huismiddelen tegen de buxusmot. Maar zijn deze middelen daadwerkelijk zo goed als we denken? Het simpele antwoord is: nee.

Er zijn geen huis-tuin-en-keuken middelen die de buxusrups (langdurig) bestrijden. Natuurlijk is het zo dat de buxusmot niet zit te wachten op deze middeltjes, en het is ook zeker niet zo dat ze er sterker of actiever van worden, maar buiten de vraag om of ze er dood van gaan, zullen de huismiddeltjes er zeker niet voor zorgen dat alle rupsen doodgaan. Daarnaast is het gebruik van dergelijke huismiddelen zeer tijdrovend, en minder goed voor het milieu dan we wellicht denken.

 

Veelgebruikte huis-tuin-en-keuken middelen

Huismiddelen die veel gebruik worden voor het bestrijden van de buxusmot, zijn onder andere:

  • Bruine of groene zeep

Dit zijn zogenoemde zachte zeepsoorten die staan geregistreerd als een chemisch bestrijdingsmiddel dat met name luis en spint bestrijdt. Het effect van bruine of groene zeep is niet bewezen voor de buxusrups. Mogelijk wordt het blad van de buxus wel wat minder aangenaam voor de rups, maar verder resultaat is niet aangetoond.

  • Hogedruk spuit

Het gebruiken van een hogedruk spuit om de buxusmot te bestrijden, heeft maar een gedeeltelijk effect. De krachtige waterstraal zal er zeker voor zorgen dat veel rupsen uit uw buxus worden geblazen. Echter, veel eitjes (en ook rupsen) zullen achterblijven. Daarnaast zullen veel rupsen die door de hogedruk spuit uit de buxus zijn gehaald, op de grond belanden en weer in uw buxus terecht komen.

  • Azijn

Azijn is een bekend middel waarvan ook niet is bewezen dat het middel effectief werkt tegen de buxusrups. Het middel wordt wel gezien als stof dat kan helpen bij het bestrijden van schimmels en bacteriën in specifieke gevallen. Daarnaast is het niet toegestaan dat azijn wordt gebruikt als (chemisch) bestrijdingsmiddel.

  • Heet water

In principe is heet water schadelijk voor de buxusrups. Daarnaast houdt het de buxus zelf (en overige planten) grotendeels intact. Echter, heet water is schadelijk voor veel insecten. Wanneer u de buxusmot zult proberen te bestrijden met heet water (wat overigens maar van korte duur werkt), zult u niet alleen de buxusmot, maar ook veel andere, nuttige insecten, doden.

  • Spiritus

Opnieuw concluderen we dat het gebruik van het huismiddel spiritus, niet aangetoond is. Als het middel dan, al dan niet in combinatie met andere huis-tuin-en-keuken middelen, wel werkt, zal dit van zeer tijdelijke aard zijn. Doordat spiritus niet hecht aan het blad van uw buxus, zullen de rupsen (en eitjes) die u op het moment van aanbrengen niet raakt, ook niet doodgaan.

 

Ons unieke middel – met garantie!

Om de buxusmot gericht aan te pakken en deze plaag uit te roeien, hebben wij een uniek middel samengesteld wat ervoor zorgt dat u langdurig van de buxusmot af bent.

Door de unieke werking van het middel, hoeft het bestrijdingsmiddel ook nog eens maar 2 keer per jaar aangebracht te worden op uw buxus. Het middel hecht zich namelijk aan het gewas en blijft daar voor 2 tot 3 maanden werkzaam. Wanneer wij deze bestrijding voor u uitvoeren, kunnen we daar zelfs een garantie van 2 maanden op geven!

Het middel werkt dus niet alleen gegarandeerd goed, het bespaart ook nog eens flink wat kosten ten opzichte van andere bestrijdingsmiddelen die te koop zijn.

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op