Licentie en ervaring

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het bestrijden van ziekten en ongedierte in planten en struiken. Om specialist te zijn, is het uiteraard de bedoeling dat je in het bezit bent van de juiste papieren. Hiervoor behalen wij elke 5 jaar een zogenoemde spuitlicentie. Een spuitlicentie wordt verstrekt door het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, en geeft je de benodigde kennis rondom bestrijding, bestrijdingsmiddelen en de risico’s hiervan. Daarnaast geeft de licentie je de mogelijkheid om gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Hierbij komen natuurlijk ook veiligheidseisen en veel wet- en regelgeving kijken. Zo zijn we bijvoorbeeld verplicht om enkel gebruik te maken van Nederlands gekeurde middelen in de juiste hoeveelheid en frequentie.

 

Op het gebied van bestrijding hebben wij inmiddels ruim 20 jaar ervaring. In de afgelopen jaren zijn we ons meer en meer gaan specialiseren, zodat we bestrijding op meerdere vlakken kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het bestrijden van de buxusrups, taxus- of coniferenluis en onkruid in gazon of bestrating. Door onze ervaring en verdieping in de bestrijding, kunnen we in de meeste gevallen een doelmatige, langdurig werkzame bestrijding uitvoeren.

 

Veiligheid van bestrijdingsmiddelen

Ons bedrijf werkt uitsluitend met Nederlands gekeurde middelen. Ook binnen de veranderende wet- en regelgeving houden wij ons aan de rechten en plichten die dit ons voorschrijft.

De bestrijdingsmiddelen die wij gebruiken voor het bestrijden van ziekten en ongedierte in planten en struiken, is niet schadelijk voor mensen, overige planten en overige dieren.

 

Geregeld wordt ons gevraagd of wij kunnen uitleggen hoe het mogelijk is dat veel vogels op dit moment doodgaan door het eten van de buxusrups. In de media wordt hier veel aandacht aan geschonken, en in de meeste gevallen eindigt dit met de conclusie dat de vogels doodgaan door de bestrijdingsmiddelen. Echter, dit is niet het geval. Dit blijkt zowel uit (recent) onderzoek, als uit feiten die al veel langer op tafel liggen.

De buxusplant (met name het buxusblad) is giftig voor vogels. Nu is het zo dat vogels niet direct van het buxusblad eten, maar enkel de rups eten. Maar bedenk eens dat elke rups die wordt opgegeten door een vogel, vol zit met buxusblad. De rups eet namelijk wel van de buxushaag. Hierdoor komt het buxusblad ook in het lijf van de vogel terecht, en kan hij doodgaan.