Buxusmot bestrijden met spiritus – Is dat verstandig?

Om te voorkomen dat de buxusmot onze hele buxus kaalvreet, zijn we tot veel in staat. Van huis-tuin-en-keuken middeltjes zoals spiritus, tot het rooien van de buxus: alles lijkt een enig effect te hebben. Klinkt het herkenbaar?

 

Het gebruik van spiritus in combinatie met andere middeltjes

De huismiddeltjes worden in veel combinaties gebruikt. Zo lijkt het gebruik van spiritus, azijn, groene zeep of andere afwasmiddelen tot onze wapens in de strijd te horen. En begrijpelijk, want we willen allemaal tegen een gezonde, groene, volle buxus aankijken, de hele zomer lang.

Toch is het effect van het gebruik van al deze middeltjes niet bewezen. En als de huis tuin en keuken middeltjes wél effect hebben, is dit maar voor zeer korte termijn. Dit maakt het dus extra tijdrovend, omdat dan bijna dagelijks met deze middeltjes behandeld moet worden om de buxusmot (enigszins) onder controle te houden. En dat is niet wat we willen!

Ook zorgt geen enkel middel ervoor dat het zich hecht aan het blad van uw buxus. Alle rupsen en bladeren die u dus op het moment van bestrijden niet raakt, zullen ook niet doodgaan. Hierdoor zullen alle eitjes en rupsen die een dag later in uw buxus komen, vrolijk verder gaan met het vullen van hun buik en het aanrichten van grote schade in uw buxusplant.

En wat denk u van het effect van al deze middeltjes op het milieu en het grondwater? Veelvuldig gebruik van middelen als spiritus en azijn zullen zowel het grondwater als de buxusplant zelf, niet ten goede komen.

Lees meer over huismiddelen tegen de buxusmot

 

Na veel ervaring in bestrijding hebben wij een  middel samengesteld wat gericht de buxusrups bestrijdt. Ook op lange termijn. Het middel is uniek en zeer doeltreffend, en hoeft maar 2 keer per jaar op uw buxus gespoten te worden (medio april/mei en juli/augustus). Met ons middel kunnen wij zelfs een garantie geven van 2 maanden!

Lees meer over ons bestrijdingsmiddel

 

Onze buxusrups bestrijdingsservice

Wij behandelen uw buxusplanten en buxushagen met ons effectieve buxusrups bestrijdingsmiddel. Dit middel voldoet aan alle wettelijke eisen en wordt veilig op uw buxusplanten aangebracht door onze eigen mensen. Ook hebben wij bestrijdingsproducten voor bedrijven en particulieren in de verkoop. Neem contact op voor meer informatie en prijzen. Wij adviseren u over prijzen en eventuele inplanning van onze service.

Neem direct contact op